fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Південний схід Китаю масово евакуюють через наближення тайфуну

На південному сході Китаю влада почала великомасштабну евакуацію населення через наближення тайфуну «Фітоу». Також уряд Китаю прийняв рішення тимчасово закрити потенційно небезпечні та небезпечні зони для туристів.

На даний момент свої житла залишили кілька сотень тисяч осіб. Шторм наближається до китайських провінцій Чжецзян і Фуцзянь, при цьому швидкість вітру досягає 150 кілометрів на годину, повідомляють ЗМІ.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Очікується, що рівень води біля берегів даних регіонів може піднятися на 1-2 метри. Біля островів Дяоюйдао і в південній частині Східно-Китайського моря виникнуть хвилі висотою до десяти метрів, повідомляє Міжнародне радіо КНР.

У зв’язку з цим китайський центр морських прогнозів сьогодні, 6 жовтня 2013 року, підвищив рівень попередження про хвилювання на морі в зв’язку з наближенням тайфуну до найвищої, червоної позначки.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Центр рекомендує владі прибережних районів зробити все необхідне для зміцнення дамбових споруд, об’єктів рибогосподарського значення, захисту сільгоспугідь і населених пунктів від затоплення, також відомство просить рибалок повернутися на берег.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: