fbpx
Без категорії

Росіянка Алія Мустафіна завоювала золоту медаль на ЧС-2013 зі спортивної гімнастики

Російська гімнастка Алія Мустафіна завоювала золоту медаль у змаганнях на колоді на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, що проходить в ці дні в бельгійському Антверпені.

Мустафіна, яка стала переможницею Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні, сьогодні показала результат 14,900 бала. Представники російської сторони не погодилися з базовою вартістю програми Мустафіної і подали протест. Проте до розглядів справа так і не дійшла – ніхто не зміг обійти російську гімнастку. До слова, у фінальний етап Алія Мустафіна змогла пробитися лише з 8-го кваліфікаційного місця, набравши на попередньому відборі 14,133 бала.

Срібну медаль у змаганнях на колоді завоювала американська гімнастка Кайла Росс (14,833 бала). Її представники теж подавали протест і у результаті добилися підвищення оцінки на 0,1 бала. На третю сходинку п’єдесталу пошани зійшла Симона Байлз (США) з результатом 14,333 бала. Російська гімнастка Ганна Родіонова з 13,100 балами посіла лише 8-е місце.

Нинішня медаль – третя для Мустафіної на нинішньому ЧС. До цього вона отримала бронзу в особистому багатоборстві та бронзу у вправах на брусах.

Алія Мустафіна на ЧС-2013 (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: