fbpx
Новини світу

Путін приїхав особисто привітати художника Шилова

Сьогодні, 6 жовтня, народний художник СРСР Олександр Шилов святкує 70-річний ювілей. У цей день ювіляр приймав вітання не тільки від рідних, близьких і шанувальників, а й від перших осіб держави.

Президент Росії Володимир Путін особисто заїхав до Галереї Шилова, щоб привітати художника і висловити йому слова вдячності. Шилов сам провів для Путіна екскурсію виставковими залами. Особливу увагу президент звернув на експозицію під назвою "Вони воювали за Батьківщину" , в якій представлені 43 портрети героїв Великої Вітчизняної війни. "Дуже світлі обличчя", – зазначив Володимир Путін. Після екскурсії Олександр Шилов і президент РФ посиділи в майстерні художника, де випили чаю і поговорили про творчі плани живописця. В якості подарунка глава країни підніс ювілярові камінний годинник московської фабрики "Політ – Хронос".

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Прийшла на адресу Шилова і вітальна телеграма від голови російського уряду Дмитра Медведєва. «Видатний художник, майстер портретного живопису, Ви заслужили визнання не тільки в нашій країні, а й за її межами. Сьогодні Ваші картини прикрашають кращі галереї і виставки, і це не дивно, адже Вам вдається створювати глибокі образи наших сучасників, чудові пейзажі і натюрморти», – йдеться у привітанні прем’єр-міністра. Медведєв зазначив, що Олександру Шилову однаково добре вдається створювати як портрети, так і передавати на полотні багатство рідної природи. Не забув глава Кабінету міністрів нагадати і про плідну громадську та благодійну діяльність художника.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, Олександр Шилов є членом ради при президенті РФ з культури і мистецтва, членом громадської ради при федеральній службі безпеки Російської Федерації, входить до групи довірених осіб Володимира Путіна.

Галерея Шилова (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: