fbpx
Новини світу

Володимир Путін дав старт естафеті олімпійського вогню по Росії

Президент Російської Федерації Володимир Путін у неділю, 6 жовтня, дав старт олімпійській естафеті по території Росії.

Глава держави особисто запалив олімпійську чашу, яка була встановлена ​​на Красній площі, після чого факелоносці понесли олімпійський вогонь по території Кремля. Сама лампада з привезеним грецьким вогнем залишатиметься в організаційному комітеті Олімпіади.

При цьому журналісти відзначають, що під час пробіжки згас факел, але його відразу ж знову запалили. За словами очевидців, факел запалив охоронець за допомогою звичайної запальнички. Глава оргкомітету «Сочі -2014» Дмитро Чернишенко пояснив у своєму твіттері, що на олімпійському факелі був не повністю відкритий клапан. Згідно з його словами, «вогонь відновили від лампади з автентичним вогнем».

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Олімпійський вогонь офіційно передали Російській Федерації 5 жовтня цього року в Афінах. У російську столицю його привезла на літаку делегація на чолі з віце -прем’єром РФ Дмитром Козаком. Від аеропорту делегацію з олімпійським вогнем по шляху до Красної площі супроводжували близько двохсот байкерів, на чолі колони їхав Олександр Залдостанов («Хірург»).

У ході 123-денної естафети вогонь Олімпійських ігор побуває майже в трьох тисячах населених пунктів по всій території Росії. Беруть участь у цій естафеті 14 тисяч факелоносців. Вогонь пройде на шляху до Сочі приблизно 65 тисяч кілометрів. Також факели планують підняти на борт Міжнародної космічної станції і опустити на дно Байкалу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Естафета закінчиться 7 лютого наступного року. У цей день олімпійський вогонь прибуде на сочинський стадіон «Фішт», де відбудеться церемонія відкриття Олімпіади. Закінчаться Олімпійські ігри в Сочі 23 лютого 2014 року.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: