fbpx
Спорт

Олімпійський вогонь прибув до Москви

Сьогодні вдень літак з вогнем XXII зимових Олімпійських ігор-2014 року і з делегацією оргкомітету "Сочі 2014" на борту прибув до Москви в міжнародний аеропорт «Внуково- 3».

Варто відзначити, що компанія «Аерофлот», яка є перевізником вогню XXII зимових Олімпійських ігор-2014, вирішила допустити деякі винятки заради перевезення олімпійського символу. Зокрема, це стосується правил перевезення займистих вантажів. Про це заявив Дмитро Чернишенко президент оргкомітету «Сочі 2014».

«Відомо, що на борту літака не можна перевозити займисті засоби, але проїхати по території нашої країни на одному автомобільному транспорті неможливо. Саме тому ми будемо перевозити олімпійський вогонь і в літаку. Компанія "Аерофлот" зробила для нас такий виняток», – розповів Чернишенко журналістам.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Нагадаємо, вчора олімпійський вогонь в урочистій обстановці передали російській стороні. Вручення олімпійського вогню пройшло в ході церемонії, що відбулася на біломармуровому стадіоні «Панатінаїкос» в грецькій столиці. Додамо, що з «Внуково» олімпійське полум’я буде доставлено на Красну площу кортежем байкерів.

Раніше повідомлялося, що в домашній естафеті візьме участь 14 000 факелоносців – найбільша кількість учасників за всю історію олімпійського руху. Факелоносцям потрібно буде подолати близько 65 000 кілометрів, що в півтора рази перевищує всю довжину екватора. Олімпійський вогонь побуває в 2900 російських населених пунктах, що знаходяться в 83 – х суб’єктах РФ. Крім професійних спортсменів в естафеті олімпійського вогню візьмуть участь і 3 000 волонтерів. Естафета олімпійського вогню завершиться в Сочі рівно через 4 місяці – 7 лютого 2014 року, якраз у день відкриття зимової Олімпіади-2014. Олімпійському вогню належить виконати свою наймасштабнішу подорож – він буде переміщатися  територією Росії на поїздах, автомобілях, літаках, оленячих упряжках і «російських трійках».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: