fbpx
Кінотеатри

Віді Аллен скасував прем’єру фільму “Жасмин” в Індії

Режисер Вуді Аллен скасував показ свого нового фільму "Жасмин" в Індії. Таке рішення кінематографіст прийняв на знак протесту проти антитютюнового закону, що передбачає повну заборону на куріння в громадських місцях, а головне – обов’язковий супровід кадрів з людьми, що палять в документальних і художніх картинах титрами про шкоду пристрасті до нікотину. Крім того, за індійськими законами, перед початком фільму обов’язково повинен транслюватися відеоролик, що розповідає про жахливі наслідки куріння.

Вуді Аллен в жодному разі не ратує за пропаганду куріння, але вважає, що подібні заходи відволікають глядачів від того, що відбувається на екрані.

Заборона на куріння в громадських місцях діє в Індії з осені 2008 року. На всіх сигаретних пачках з’явилися написи загрозливого змісту і картинки про шкоду тютюну. Центральна рада з сертифікації фільмів стежить за дотриманням антитютюнових правил в кіно, без його дозволу на індійські екрани не виходить жодна стрічка.

До слова, у фільмі "Жасмін" всього дві сцени із курцями персонажами. Однак і їх Аллен не захотів супроводжувати титрами.

 

Вуді Аллен. "Жасмин" (відео):

За матеріалами: film.ru

Читайте також: