fbpx
Театр

У Москві стартує фестиваль театрів ляльок імені Образцова

Сьогодні в Москві відкривається VII Міжнародний фестиваль театрів ляльок імені Сергія Образцова. На ньому представлять свої кращі вистави колективи з шести європейських театрів Росії, Болгарії, Угорщини, Німеччини, Литви та Польщі.

Стартує форум прем’єрою російсько-французької постановки «Хтось Ніс» за повістю М.В. Гоголя. Режисер-лялькар Ерік де Сарріа по-своєму інтерпретував твір великого російського письменника. "За моїм задумом бідолаха Ковальов втратив не ніс, а відчуття, що він у нього є", – розповів Сарріа на генеральній репетиції.

За словами директора театру імені Сергія Образцова Ірини Корчевнікової, театр ляльок сьогодні «приголомшливо різноманітний і непередбачуваний». До уваги глядачів будуть показані вистави у виконанні маріонеток, перчаточних, механічних, планшетних, тіньових і, звичайно ж, фірмових "образцовських" тростевих ляльок.

Росію на фестивалі представлять московський, рязанський, сахалінський і дагестанський театри ляльок. У рамках форуму відбудеться круглий стіл та конференція " Мистецтво ляльок: витоки і новації".

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: