fbpx
Політика

Юлія Тимошенко має лікуватися у Україні – регіонал

 Народний депутат від фракції «Партії регіонів» Володимир Олійник переконаний, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко повинна лікуватися в Україні. Про те, щоб направити її до Німеччини, і мови бути не може, оскільки таке рішення буде суперечити Конституції, виборчому законодавству і демократії в цілому.

 «У Європі немає ніде такого прецеденту, щоб особа, засуджена в державі, могло лікуватися в іншій країні. Якщо ми приймемо рішення під одну людину, то люди скажуть, що немає Конституції, немає рівності всіх перед законом, що є вибірковість правосуддя», – зазначив народний депутат.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 При цьому Володимир Олійник додав, що українська влада зацікавлена в швидкому вирішенні питання Юлії Тимошенко. Але розглядати його необхідно виключно в правовому полі, а не політичному. Адже як відомо, існує ряд кримінальних справ, пов’язаних з ім’ям екс-прем’єра, які знаходяться в досудовому та судовому розгляді. У той же час сама засуджена не поспішає допомогти поставити крапку в її справі: вона не з’являється до суду і тим самим позбавляє його можливості вирішити своє питання.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 «Це з її боку зневажливе ставлення і до законів, і до простих смертних», – вважає Володимир Олійник.

 Нагадаємо, 5 жовтня захисник екс-прем’єра Сергій Власенко повідомив, що Юлія Тимошенко прийняла пропозицію щодо свого лікування в Німеччині, яке їй передали представники наглядової місії ЄС в Україні Пет Кокс і Олександр Кваснєвський.

 За матеріалами: partyofregions.ua

Читайте також: