fbpx
Політика

Через бюджетну кризу США не можуть запроваджувати санкції проти Ірану та Сирії

Прес-секретар Білого дому Джей Карні на регулярному брифінгу для журналістів повідомив, що через відсутність фінансування держустанови США не можуть здійснювати свої основні функції, зокрема розглядати санкції щодо Ірану і Сирії.

Багато з установ закрилися з першого жовтня, серед них – управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів, яке відповідає за санкції. У зв’язку з цим, за словами Карні, велика частина співробітників управління не може виконувати свої обов’язки. Прес-секретар також повідомив, що влада США до відновлення фінансування держустанов не зможе розглядати нові санкції і різні гуманітарні програми, для чого необхідно якнайшвидше схвалення бюджету.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Як повідомлялося раніше, опозиційні республіканці, які контролюють палату представників конгресу, відмовляються схвалити бюджет на новий фінансовий рік і підняти ліміт держборгу. Тим часом, американські банки почали підготовку до можливого дефолту – завантажуються банкомати та нарощуються запаси готівки в сховищах на той випадок, якщо громадяни зажадають повернути їм заощадження.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

У країні закриті більшість держустанов, а ресторани та кафе несуть величезні збитки через відсутність відвідувачів. Напередодні президент Барак Обама покинув свій кабінет, щоб особисто поспілкуватися з стурбованими мешканцями Вашингтона.

Через бюджетну кризу США не можуть запроваджувати санкції проти Ірану та Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: