fbpx
Політика

Марі Харф: «Держдеп розраховує на зустріч Керрі і Лаврова в Індонезії»

Представник держдепу Марі Харф повідомила, що у Вашингтоні розраховують на зустріч держсекретаря США Джона Керрі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим у рамках саміту АТЕС, який почався в суботу на індонезійському острові Балі.

"Поки графік остаточно не затверджений. Але зустріч можлива, я б сказала, що вона досить імовірна", – повідомила Харф і додала, що основною темою майбутньої зустрічі буде обговорення підготовки конференції щодо Сирії "Женева-2".

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Раніше помічник президента Російської Федерації Юрій Ушаков інформував ЗМІ про підготовку зустрічі Путіна і Обами на саміті АТЕС, яка планувалася на сьоме жовтня, однак через призупинення роботи американського уряду і триваючі переговори з Конгресом з цього питання, Барак Обама скасував відразу кілька своїх закордонних візитів, зокрема, і до Індонезії.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

У Кремлі висловили жаль, що зустріч президента РФ Володимира Путіна і президента США Барака Обами на саміті АТЕС через фінансову кризу в американському уряді не відбудеться. У той же час, прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков зазначив, що у зв’язку з міжнародною обстановкою існує велика потреба діалогу на вищому рівні.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: