fbpx
Здоров'я

У Україну взимку «прийдуть» три штами грипу

 Упродовж епідемічного сезону 2013-2014 року в Україні можлива циркуляція відразу 3-х штамів збудників грипу. Про це стало відомо на засіданні розширеної колегії в Міністерстві охорони здоров’я України. На засіданні були розглянуті питання щодо реформування Державної санітарно-епідеміологічної служби. Крім того, чиновники оцінили стан готовності України до сезону можливого підвищення захворюваності гострими респіраторними захворюваннями.

 Зокрема, Олександр Кравчук розповів усім колегам про епідемічну ситуацію щодо ГРВІ та грипу, повідомив прогноз на поточний сезон і намітив завдання влади щодо забезпечення епідемічного благополуччя українців. За словами Кравчука, зараз динаміка захворюваності на ГРВІ та грип в Україні знаходиться в межах норми. Він запевнив, що зараз ні в одному з міст України загрози не існує переходу епідемічного порогу.

 «Упродовж епідемічного сезону 2013-2014 року в Україні можлива циркуляція відразу трьох штамів збудників грипу. Це A/California/7/2009 (H1N1) – pdm09, A/H3N2/Victoria/361/2011b, B/Massachusetts/2/2012», – підкреслив перший заступник керівника Держсанепідслужби.

 У свою чергу, глава департаменту реформ та розвитку медичної допомоги міністерства охорони здоров’я України Микола Хобзей заявив, що у разі пандемії більше 9 тисяч українських лікарів готові надати медичну допомогу. За його словами, в лікарнях підготовлено приблизно 22 тисячі ліжок для пацієнтів.

 Крім того, начальник департаменту громадського здоров’я міністерства охорони здоров’я України Алла Григоренко підкреслила, що для протидії виникнення епідемії грипу фахівцями був розроблений чіткий алгоритм дій як на місцевому, так і на державному рівнях.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: