fbpx
Новини світу

Космонавт Сергій Волков відсудив у Зоряного містечка майже півтора мільйона рублів

 Космонавт Сергій Волков виграв судову суперечку з Центром підготовки космонавтів. Космонавт вимагав виплати великої надбавки до заробітної плати. При цьому він судився не тільки за себе, а й за кількох своїх колег.

 У п’ятницю, 4 жовтня 2013 року, Щелковский міський суд своїм рішенням зобов’язав Центр підготовки космонавтів ім. Юрія Гагаріна виплатити першому в світі Сергію Волкову 1382000 рублів заборгованості за надбавку до окладу, яка накопичилися з літа минулого року, і платити її в майбутньому. Про це повідомляють ЗМІ.

 Як відзначають журналісти, інструктор-космонавт Сергій Волков виступав у судовому засіданні від імені відразу кількох своїх колег, колишніх військових, а тепер цивільних космонавтів. Космонавт Сергій Зальотін, нагадують журналісти, раніше пояснив ЗМІ, що Волков вирішив судитися, тому що зараз він менше всіх завантажений роботою.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Розбіжності з керівником Зоряного містечка Сергієм Крікалевим у космонавтів виникли щодо тлумачення постанови російського уряду про надбавки, яке було прийнято минулого року.

 «За одну й ту ж роботу люди отримують різну зарплату», – зазначив Сергій Зальотін.

 У постанові уряду передбачені надбавки «за класність» у розмірі від 55% до 120 % окладу, при цьому оклад інструктора-космонавта становить 88450 рублів.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Однак виплачувати дану надбавку уряд обіцяв до виходу військових на пенсію, а космонавтів-військових, у тому числі і Сергія Волкова, на початку 2012 року в рамках реформи російської армії перевели в категорію цивільних осіб, тобто відправили на військову пенсію.

 Колишні космонавти вирішили, що пенсія військових не повинна позбавляти їх права також одержувати і надбавку, яку їм обіцяв уряд.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: