fbpx
Політика

Українська народна партія вибрала нового лідера

 Другий етап XІV з’їзду Української народної партії (УНП) вибрав керівника донецької організації, народного депутата України VI скликання Олександра Клименка головою УНП. Про це повідомляють ЗМІ.

 Кандидатура Олександра Клименка на таємному голосуванні з’їзду була підтримана голосами 223 делегатів. 29 делегатів з’їзду партії не підтримали жодного кандидата. З’їзд пройшов у суботу, 5 жовтня, в українській столиці.

 На пост заступників голови партії були вибрані: Тарас Пастух, Світлана Ніколіна, Наталія Погожева, Олексій Мірошниченко та Сергій Соловей.

 У прес-релізі партії повідомляється, що перший етап XІV з’їзду «об’єднав «Рух» та УНП для початку процесу формування конкурентоспроможної правоцентристської партії в Україні, яка здатна забезпечити державі європейський шлях розвитку».

 З’їзд дав доручення керівництву УНП продовжити переговори щодо об’єднання з іншими політичними партіями правого спрямування, зокрема з партіями УП «Собор», КУН і «Наша Україна», для створення єдиної політичної сили.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Як стало відомо представникам ЗМІ, що очолював раніше УНП Юрій Костенко був звільнений від займаної посади за станом здоров’я, але він залишився в керівництві партії. Раніше під час з’їзду Юрій Костенко повідомив журналістам, що невідомі використовували димові шашки у фойє Будинку архітектора у столиці, де проходив з’їзд УНП. «Вони кинули шашки у фойє Будинку архітектора, кинули і втекли… З’їзд триває», – заявив політик.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У правоохоронні органи з приводу того, що сталося інциденту представники партії поки не зверталися.

 Олександр Клименко – народний депутат VІ скликання (блок «Наша Україна – Народна самооборона»). Керує Донецькою обласною організацією Української народної партії з 2005 року.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: