fbpx
Спорт

Олімпійський вогонь передали Росії

 Кілька хвилин тому на грецькому стадіоні "Панатінаїкос" у центрі Афін за участю віце-прем’єра РФ Дмитра Козака завершилася урочиста церемонія передачі олімпійського вогню, запаленого 29 вересня у Стародавньій Олімпії, організаторам Ігор-2014 в Сочі.

 Завтра, 6 жовтня, олімпійський вогонь спецрейсом доставлять до Москви, а 7 жовтня стартує російський етап естафети Сочі-2014.

 У домашній естафеті візьмуть участь 14 000 факелоносців – максимальна кількість учасників за всю історію олімпійського руху. Їм належить подолати 65 000 кілометрів, що в півтора рази перевищує довжину екватора. Вогонь побуває в 2900 російських населених пунктах 83-х суб’єктів РФ. Крім професійних спортсменів в естафеті олімпійського вогню візьмуть участь 3 000 волонтерів.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Завершиться естафета в Сочі рівно через чотири місяці – 7 лютого 2014 року, в день відкриття Олімпіади -2014. Олімпійському вогню належить виконати наймасштабнішу подорож – він буде переміщатися по Росії на автомобілях, поїздах, літаках, російських кінних трійцях і навіть оленячих упряжках.

Естафета олімпійського вогню. Промо (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: