fbpx
Економіка

Екологи Greenpeace провели десятки акцій по всьому світу на захист активістів, заарештованих в Росії

 Сьогодні, 5 жовтня, в десятках країн світу пройшли демонстрація на підтримку активістів організації Greenpeace, заарештованих в Росії і звинувачених у піратстві.

 Наймасштабніша акція пройшла у Фінляндії, де на вулиці Хельсінкі вийшли близько тисячі осіб. Фінські екологи пройшли маршем від музею сучасного мистецтва Kiasma до посольства Росії і там влаштували пікет. Поліція не втручалася в події, лише перекрила рух по вулицях, прилеглих до будівлі російської дипмісії.

 До фінських природозахисників приєдналися екологи з Гонконгу, Японії, Китаю, Польщі, Індії, Колумбії, Нової Зеландії, Австралії, ПАР і Нідерландів. У цих країнах маніфестації вже завершені, а у Великобританії, Угорщині, Іспанії, Франції, Німеччині, Бельгії та США тривають досі.

 Звичайно ж, підтримали своїх співтоваришів і члени «Грінпіс Росія». У Москві активісти зібралися в ЦПКіВ імені Горького, а в Мурманську екологи прийшли до СІЗО, де утримуються заарештовані активісти Greenpeace.

 Раніше стало відомо, що голандська влада подала позов до Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо Росії, що незаконно, на їх думку, утримує їх громадян.

«Грінпіс» – пірати XXI століття? (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: