fbpx
Новини світу

Витрати Сергія Собяніна на виборчу кампанію склали 107 мільйонів рублів

 Московський мер Сергій Собянін витратив на виборчу кампанію приблизно 107 млн. рублів. Про це в суботу, 5 жовтня, повідомляють ЗМІ, посилаючись на Московську міську виборчу комісію.

 Згідно з підсумковим звітом про витрати і кошти, що надійшли на виборчу кампанію, всього у виборчий фонд Сергія Собяніна надійшло близько 114 млн рублів. При цьому більше 12 млн рублів є приватними пожертвуваннями громадян, а приблизно 100 млн рублів – пожертвами з боку різних організацій і компаній. Власні гроші Собянін, який перебуває в «Єдиній Росії», але брав участь у виборах як самовисуванець, не використав.

Читайте також:  Росія погрожує ударами по військових об'єктах Британії

 Крім Собяніна підсумкові звіти про витрачені на передвиборну кампанію засоби поки надали тільки лідер «Справедливої Росії» Микола Левич і кандидат від комуністів Іван Мельников. Вони на підготовку до виборів витратили 46 млн рублів і 43 млн рублів відповідно.

 Свою звітність ще не надали опозиційний лідер Олексій Навальний, який висувався від партії РПР-ПАРНАС, а також Сергій Мітрохін від партії «Яблуко» і Михайло Дегтярьов від ЛДПР. Згідно з російським законодавством, подати відповідні документи вони повинні не пізніше 10 жовтня цього року. Максимально допустимі витрати на виборчу кампанію становлять двісті мільйонів рублів.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Вибори мера столиці Росії пройшла 8 вересня цього року. За їх результатами переміг у першому турі в.о. градоначальника Москви Сергій Собянін, який набрав 51,37% голосів. Друге місце зайняв Олексій Навальний, а третє – Іван Мельников. Вони отримали 27,24% і 10,69% голосів відповідно. При цьому Навальний вважає, що набрати більше половини голосів виборців і уникнути другого туру Сергій Собянін зміг за рахунок підтасувань. У зв’язку з цим опозиціонер оскаржив результати виборів у московському суді.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: