fbpx
Література

Гільєрмо дель Торо написав книгу на основі своїх чернеток

Мексиканський режисер і сценарист Гільєрмо дель Торо на основі своїх малюнків і заміток з чорнових зошитів написав книгу «Кунсткамера Гільєрмо дель Торо: мої записні книжки, колекції та інші захоплення». У продаж твір кінематографіста надійде вже 29 жовтня.

У 256-сторінковому трактаті детально описана робоча студія дель Торо. Також у книзі відтворені кілька інтерв’ю режисера, в яких він аналізує свої картини, ділиться з читачами творчими методами. У роботі над книгою Гільєрмо дель Торо допомагав сценарист Марк Скотт Зікрі (автор серіалів «П’ятниця, 13-е» і «Зоряний шлях: нові пригоди»). Передмову до книги написав колега дель Торо Джеймс Кемерон, який відзначив, що всім роботам автора «притаманні дитяча безпосередність сприйняття навколишньої дійсності і дитячий жах перед нею».

Гільєрмо дель Торо – автор десяти фільмів, найвідоміший з яких – «Лабіринт фавна» – отримав 2006 три «Оскари». Не так давно вийшов на екрани його «Тихоокеанський рубіж», а зараз режисер знімає фільм жахів «Багряний пік».

 

«Лабіринт фавна». Трейлер (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: