fbpx
Новини світу

Медведєв просить депутатів вчасно прийняти держбюджет

 Прем’єр-міністр Російської Федерації, лідер партії «Єдина Росія» Дмитро Медведєв заявив, що державний бюджет на наступний рік має бути прийнятий вчасно. Глава уряду як приклад нагадав про нинішню ситуацію з бюджетом у США.

 «Будуть суперечки, однак єдине, про що я хотів би сказати, що головний фінансовий документ, нехай і народжується в суперечках, баталіях, все-таки має бути прийнятий вчасно. Ми не можемо дозволити собі таку розкіш, яку, наприклад, дозволяють собі американці», – розповів Дмитро Медведєв на з’їзді «Єдиної Росії».

 Нагадаємо, що США починають новий фінансовий рік без державного бюджету, який поки так і не змогли погодити в Конгресі. Зокрема, відсутність компромісу щодо прийняття державного бюджету на 2014 фінансовий рік (стартує з 1 жовтня) вперше за 17 років припинилося фінансування держапарату в США. Опівночі на вівторок за місцевим часом багато державних установ припинили роботу. У загальній складності, під загрозою вимушеної відпустки виявилося приблизно 800 тисяч американських держслужбовців.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Крім того, Медведєв торкнувся теми декретної відпустки. За його словами, законопроект про збільшення періоду догляду за дитиною з 3 до 4,5 років необхідно прийняти в оперативному порядку. Зазначимо, що в Російській Федерації період догляду за дитиною вноситься до трудового стажу батька.

 «Російським урядом було розроблено законопроект, згідно з яким 4,5 роки догляду за дитиною будуть включатися до стажу одного з батьків. Раніше такий період становив три роки», – розповів Дмитро Медведєв, виступаючи на з’їзді «Єдиної Росії».

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Прем’єр-міністр додав, що цей законопроект необхідно прийняти оперативно. Для цього він попросив депутатів від «Єдиної Росії» підтримати цей документ.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: