fbpx
Авто

У РФ буде діяти нова система реєстрації транспортних засобів

З 15 жовтня в Росії починає діяти нова система реєстрації автомобілів, що спрощує порядок зняття та поставлення транспортних засобів на облік.

Згідно з «Адміністративним регламентом виконання державної послуги з реєстрації транспортних засобів» у новій редакції не потрібно перед продажем транспортного засобу знімати його з реєстраційного обліку. Тепер ця процедура буде виконуватися автоматично, одночасно з постановкою на облік транспортного засобу новим власником.

Ще одне суттєве полегшення для автовласників – можливість здійснювати реєстрацію транспортних засобів у будь-якому реєстраційному підрозділі ДІБДР, незалежно від адреси прописки автовласника.

Співробітники реєстраційних пунктів вважають, що нинішні новації дозволять скоротити час виконання реєстраційних дій з трьох годин до години.

З ініціативою полегшення процедури постановки на облік транспортних засобів Державтоіспекція РФ виступила в липні поточного року. Кількість автомобілів та інших автомототранспортних засобів збільшилася на 3 000 000 одиниць, тому потрібна була більша оперативність під час їх реєстрації.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: