fbpx
Політика

У ВШЕ відхрестилися від слів Сергія Медведєва з приводу Арктики

Як заявив керівник прес-служби ВШЕ Вадим Воробйов, висловлювання одного з їхніх викладачів, Сергія Медведєва з приводу Арктики не може вважатися експертною позицією університету.

«Навряд чи багато наших колег погодилися б з його позицією, але як приватна особа Сергій Медведєв має повне право висловлювати будь-яку думку», – зазначив Воробйов, додавши при цьому, що в стінах ВШЕ Медведєв питаннями російської присутності в Арктиці ніколи не займався, отже, його висловлювання не може бути розглянуте як експертна позиція університету.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Раніше в Рунеті з’явився резонансний вислів професора ВШЕ Сергія Медведєва, який заявив, що « Росія в Арктику нічого хорошого не принесла і не принесе» і тому ці території слід передати під міжнародну юрисдикцію.

Як стало відомо, президент Путін на питання про те, як він ставиться до пропозиції одного російського вченого про передачу управління Арктикою міжнародному співтовариству, відповів коротко: «Придурок».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Багато політичних та громадських діячів негативно поставилися до слів викладача ВШЕ, зокрема, лідер ЛДПР зажадав звільнення Медведєва з викладацької посади та заборони вести передачі на каналі « Культура».

У ВШЕ відхрестилися від слів Сергія Медведєва щодо Арктики (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: