fbpx
Політика

Росія сподівається на результативність зустрічей “шістки” щодо Ірану

Заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов, призначений спецпредставником президента РФ по Близькому Сходу, повідомив, що Росія чекає конструктивних результатів від зустрічі "шістки" щодо Ірану, запланованої на 15-16 жовтня, і вважає, що є реальні шанси на просування вперед.

"Була зустріч в Нью-Йорку, домовилися про Женеву. І в принципі, на мій погляд, є реальні шанси просунутися", – сказав Богданов, який бере участь у 11-й сесії Родоського форуму "Діалог цивілізацій".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами Богданова, "буде просування реальне". Він також вважає, що спостерігається "абсолютно інший, більш конструктивний настрій всіх учасників – і "шістки", і іранців". Країни Заходу та Ізраїль звинувачують Іран в тому, що під прикриттям програми мирного атома той займається розробкою ядерної зброї.

Тегеран відкидає ці звинувачення і заявляє, що переслідує виключно мирні цілі. "Шістка" переговорників, до якої входять Росія, Китай, США, Франція, Великобританія і Німеччина, проводить з Іраном переговори з метою зняти стурбованість про характер його ядерної програми. Черговий їх раунд призначено на 15-16 жовтня.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: