fbpx
Політика

Обама через конфлікт з Конгресом скасував поїздку на саміт АТЕС

Представник Білого дому повідомив, що через складнощі з затвердженням федерального бюджету США, президент Барак Обама був змушений скасувати поїздку на саміт АТЕС в Індонезії.

Раніше з’явилися повідомлення, що Обамі, що планував турне країнами Південно-Східної Азії, довелося відмовитися від візиту в Малайзію і Філіппіни, проте, він мав намір відвідати саміт АТЕС, який проходитиме на індонезійському острові Балі. Початок поїздки президента США було заплановано в ніч на шосте жовтня.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Рішення про скасування закордонних візитів американського президента прийнято через призупинення роботи американського уряду, який не може нормально функціонувати без затвердженого бюджету.

Криза з фінансуванням була спровокована рішенням конгресменів-республіканців пов’язати питання фінансування чиновників з пунктом про виділення коштів на реформу охорони здоров’я. Цей варіант не влаштував ні адміністрацію Барака Обами, ні сенат, більшість в якому належить демократам. Тому, в новий фінансовий рік, що почався з 1 жовтня, Сполучені Штати вступили без державного бюджету.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: