fbpx
Інновації

Новий термінал D офіційно відкритий у Міжнародному аеропорту «Київ»

  Сьогодні, 4 жовтня, у Міжнародному аеропорті «Київ» офіційно відкрито новий Термінал D, призначений для внутрішніх рейсів.

 Право офіційно розрізати стрічку було надано віце-прем’єр-міністру України Олександру Вілкулу та Денису Кострежевському – голові ради директорів Міжнародного аеропорту «Київ».

 На церемонії відкриття Денис Кострежевський розповів, що вже практично всі внутрішні рейси переведені в новий термінал. Він також зазначив, що згідно з прогнозами, пропускна можливість терміналу D становитиме близько 400 тисяч пасажирів на рік.

 Перед тим як був відкритий термінал D, пасажири, які подорожують по внутрішніх напрямках, обслуговувалася в будівлі старого аеровокзалу. Новий термінал D звели в безпосередній близькості від міжнародного терміналу. Глава ради директорів Міжнародного аеропорту «Київ» Денис Кострежевський запевнив, що це було зроблено в першу чергу для пасажирів, які, прилетівши внутрішнім рейсом, могли б без зайвих перешкод потрапити в міжнародний термінал. Він щиро сподівається, що пасажири оцінять всі зручності, які для них були зроблені, і будуть частіше користуватися авіатранспортом. «Перша думка у людини, що прилетіла до країни, складається за аеропортом, адже це перше місце, яке він бачить. Ми робимо все можливе, щоб перше враження про нашу країну було на найвищому рівні», – сказав Денис Кострежевський.

 Слід зазначити, що сума інвестицій на будівництво терміналу D склала більше 30 мільйонів гривень, а це говорить про те, що все зроблено на дуже високому рівні.

 Наприкінці залишається сказати, що новий термінал D розмістився на території понад трьох тисяч квадратних метрів. У самому терміналі знаходиться 12 стійок реєстрації, п’ять виходів на посадку, бізнес-зал, каса і два ресторани.

Читайте також: