fbpx
Право

На вимогу Першого каналу будуть закриті сім сайтів

Рішенням Мосміськсуду заблокований доступ до семи інтернет-ресурсів: kinofilms.tv, kinopower.ru, seasonvar.ru, cinema – hd.ru, serialu.net, fast – torrent.ru і tfilm.tv. Позовну заяву проти цих сайтів подав Перший канал, всі перераховані вище портали підозрюються в розповсюдженні піратського контенту. Зокрема, йдеться про фільми «Турецький гамбіт», «72 метри», «Азазель», «Єсенін» і деяких інших, права на які належать Першому каналу.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Раніше за рішенням Мосміськсуду піддавалися блокуванню окремі сторінки порталів rutor.org, turbofilm.tv, opensharing.org, seasonvar.ru, smotruonline.ru, fast-torrent.ru. Керівництво деяких сайтів удаляло протиправний контент, і тоді робота сторінок поновлювалася. Інші відмовлялися виконувати вимоги суду і воліли різними способами обходити блокування.

Нагадаємо, так званий «антипіратський» закон у Росії набув чинності 1 серпня 2013 року. Він викликав неоднозначну реакцію в суспільстві – багатьох представників інтернет-індустрії не влаштовує розпливчастість формулювань і неопрацьованість механізму реалізації закону.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Антипіратський» закон: за і проти (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: