fbpx
Суспільство

Виставка «”Титанік”. Корабель мрії» відкриє двері для відвідувачів НСК “Олімпійський” 6 жовтня

  Сьогодні в НСК «Олімпійський» пройшла прес-конференція, присвячена майбутній виставці світового рівня «"Титанік". Корабель мрії».

Для початку варто відзначити, що Україна стала першою країною у східній Європі і першою серед країн СНД, де побуває ця виставка. До того як виставка прибула до України, її з моменту існування (виставка була створена в 2004 році) вже відвідали більше 1,5 мільйона осіб більш ніж з 20 країн світу.

Спікерами на сьогоднішній прес-конференції були Луїс Феррейро (директор компанії Musealia, яка є власником виставки «Титанік»); Хосе Родрігес Мояно (надзвичайний і повноважний посол Іспанії в Україні); Клаус- Горан Веттерхольм (історик і колекціонер, співвласник експозиції); Олег Герасименко (глава компанії-партнера Musealia з організації виставки в Києві); Віктор Вахонеєв (заввідділу підводної археології КРУ «Чорноморський центр підводних досліджень») і Сергій Симак (генеральний директор Державного концерну «Спортивні арени України»).

Читайте також:  26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи

Сергій Симак на прес-конференції сказав, що дуже пишається тим фактом, що виставка потрапила в Україну і представлена ​​саме в НСК «Олімпійський». Він висловив щиру надію, що кияни та гості столиці зможуть оцінити виставку «"Титанік". Корабель мрії», яка отримала безліч позитивних відгуків від відвідувачів в інших країнах.

Клаус-Горан Веттерхольм розповів, що він займається пошуком артефактів з "Титаніка" з 1960 року. «Я особисто познайомився з 12 родинами, які або були присутні на тому кораблі, або їх родичі були там», – сказав Клаус-Горан Веттерхольм. Він пояснив, що дана виставка допоможе відчути всю ту атмосферу, яка була притаманна тому часу. «Говорили, що "Титанік" – непотоплюваний. І воно дійсно так. Він потонув, але історія про нього оживає знову і знову», – додав Веттерхольм.

Читайте також:  Розшук. В місті Кагарлик пропав хлопчик

Виставка «"Титанік". Корабель мрії» складається з більш ніж з 200 експонатів: оригінальні артефакти, інсталяції в натуральну величину, а також фотографії та об’єкти того часу, що мають відношення до лайнера і його пасажирів. Для відвідувачів виставка буде відкрита з 6 жовтня до 16 березня 2014 року.

Читайте також: