fbpx
Економіка

Медведчук: Створення зони вільної торгівлі з ЄС скоротить інвестиції в економіку України

 Лідера громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук упевнений, що створення зони вільної торгівлі з ЄС обов’язково призведе до зниження інвестицій в українській економіці.

 «Потік райдужних прогнозів щодо майбутнього України в ЗВТ не вичерпується, перетворюючись у фантастичні очікування. На форумі в Ялті президент країни Віктор Янукович заявив про плани потенційної можливості залучити в українську економіку 500 млрд доларів іноземних інвестицій», – написав Медведчук у своєму блоці і нагадав, що за всі 22 роки незалежності України обсяг прямих іноземних вкладень в економіку країни не досяг навіть 60 млрд доларів, тому говорити про майже десятикратне збільшення інвестицій просто безглуздо.

 Не оминув Медведчук увагою і слова глави українського уряду Миколи Азарова, який заявив про те, що Угода про асоціацію з Євросоюзом дасть поштовх розвитку високотехнологічних галузей в Україні і появи в країні іноземних підприємств. Створення зони вільної торгівлі з ЄС не сприяє, а навпаки, «усуває важливий стимул для припливу інвестицій», впевнений голова «Українського вибору». «Навіщо відкривати фабрику, якщо ту ж продукцію можна безмитно завезти, скажімо, з Італії чи Хорватії?» – Задається питанням Медведчук.

 За матеріалами: ІТРА – ТАСС

Читайте також: