fbpx
Політика

Кличко зажадав встановити особи міліціонерів, що не пускали депутатів до Київради 2 жовтня

 Лідер парламентської фракції «УДАР» Віталій Кличко звернувся до генерального прокурора України Віктора Пшонки з вимогою встановити особи тих міліціонерів, які не пускали народних депутатів у будівлю Київради 2 жовтня.

Прес-служба партії «УДАР» повідомила, що відповідний запит вже був направлений до Генпрокуратури.

Крім осіб правоохоронців, Віталій Кличко вимагає також встановити і причини, через які депутатів не пускали в будівлю, і коло посадових осіб, які не завадили порушенню законодавства правоохоронцями проти депутатів. 

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Лідер партії «УДАР» закликав Пшонку зареєструвати інформацію про скоєння кримінального правопорушення за фактом даного інциденту в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Віталій Кличко нагадав, що відповідно до чинного законодавства, народний депутат має право безперешкодно відвідувати органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Таким чином, як зазначив лідер «УДАРу», правоохоронці перевищили свої повноваження, заважаючи депутатам потрапити до Київради.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У заяві підкреслюється, що в розпорядженні депутатів є відповідні фото- та відеоматеріали, які підтверджують факти порушення з боку представників правоохоронних органів.

Читайте також: