fbpx
Економіка

В Україні подорожчав борщовий набір – експерти

У порівнянні з минулим роком, в Україні овочевий набір для борщу подорожчав приблизно на 1-1,5 гривні. Подорожчання не торкнулося тільки капусти. Про це стало відомо від експертів аграрного ринку України.

 «В середньому борщовий набір в Україні 2012 року картоплі коштував 1 гривню на оптових ринках, а на сьогоднішній день – це 4 гривні», – розповіли експерти.

  Щодо капусти, додали аналітики, – це єдина культура, за якою зараз спостерігається цінове зниження. Зокрема, нагадали експерти, 2012 року капуста коштувала 2,5 гривні, а цього року – 1,8 гривні. Крім того, буряк і морква коштують зараз до 3 гривень, а торік ціна на них перебувала в діапазоні від 2 до 2,5 гривень, – залежно від регіону.

 «Коли зараз почнеться великий ажіотаж, то ціна борщового набору зросте на 1-1,5 гривні», – заявила Марія Колесник, голова аналітичного відділу консалтингової компанії «ААА».

  У цілому Марія Колесник вважає подорожчання борщового набору не критичним. Аналітик відзначила також, що ціна на борщовий набір найчастіше залежить від повідомлень в українських ЗМІ.

  За матеріалами: УНН

  

Читайте також: