fbpx
Політика

Від євроінтеграції Україна може виграти більше, ніж від Євразійського союзу – The Economist

Від євроінтеграції Україна може виграти більше, ніж від вступу в Євразійський союз. Вся справа в тому, що європейські ринки можуть дати Україні «набагато більше», ніж ринки Євразійського союзу. Про це стало відомо з публікації відомого британського видання The Economist.

Британські експерти відзначають, що зараз Україна планує «повернутися на Захід, підписавши у Вільнюсі Угоду про асоціацію з ЄС, що також обіцяє і вільну торгівлю».

«Однак Володимир Путін, президент Російської Федерації, зараз чинить тиск на Україну», – підкреслює видання.

Експерти впевнені, що Україна виграла б набагато більше від руху в бік ЄС. На думку The Economist, зараз у ЄС є спеціальні «формули», за якими Брюссель може надати допомогу в реформуванні та лібералізації економіки держав із пострадянського блоку. Навіть українські олігархи, які є близькими до Януковича, визнали той факт, що конкуренція з боку Євросоюзу допоможе модернізувати свої компанії.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«У майбутньому, Угода про асоціацію може бути для України навіть попередником до можливого членства в Євросоюзі», – упевнені в The Economist.

Крім того, зазначає таблоїд, «кремлівський радник Сергій Глазьєв» назвав «самогубством» підписання Україною Угоди про асоціацію.

Зараз позиція Кремля вводить багатьох геополітиків в дискусію. Зокрема, деякі європейці впевнені, що, щоб запобігти ризику втрати України Володимиром Путіним, в ЄС повинні пом’якшити умови для підписання Угоди. Особливо це стосується вимог про те, що екс-прем’єра Юлію Тимошенко потрібно буде звільнити з в’язниці.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Це було б помилкою. Тиск Євросоюзу працює. Україна як і раніше може бути корумпованою олігархією, проте там проводяться реформи, які необхідні Брюсселю», – підсумували експерти.

За матеріалами: УНН

Читайте також: