fbpx
Новини світу

ФІФА не залишить без уваги проблему масової загибелі робітників в Катарі

Глава Міжнародної федерації футбольних асоціацій Йозеф Блаттер відреагував на повідомлення британських ЗМІ про жахливі умови, в яких працюють робітники на зведенні спортивних споруд до ЧС -2022 в Катарі і про загибель десятків громадян Непалу на катарських будівництвах.

За словами Блаттера, ФІФА не буде закривати очі на ці повідомлення, але і відповідальності брати на себе не збирається – в ситуації має розібратися влада Катару. "Ми повинні сказати, що права робітників – це відповідальність Катару і будівельних компаній, серед яких є багато європейських організацій, і вони також відповідають за умови праці робітників" , – заявив Блаттер, додавши, що це «не відповідальність ФІФА».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами Йозефа Блаттера , він вже зв’язувався з катарською владою, і керівництво країни запевнило, що «робить кроки з усунення проблеми». Керівництво Катару найняло міжнародну юридичну фірму DLA Piper, щоб перевірити інформацію про використання рабської праці при будівництві об’єктів ЧС -2022.

Найближчим часом Блаттер має намір відвідати Катар, щоб особисто обговорити це питання з новим еміром Тамімом бен Хамадом Аль Тані.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Раби на катарських будівництвах (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: