ЄС радить Україні прийняти Виборчий кодекс

 Для успішного підписання Угоди про асоціацію Європейський Союз, як відомо, висунув перед Україною низку вимог. Основні з них стосуються внесення змін до виборчого законодавства, удосконалення судової реформи та розв’язання проблеми з екс – прем’єром Юлією Тимошенко. На сьогодні, мабуть, найголовнішим залишається реформування закону про вибори. Але, на жаль, Україна «мляво» діє в цьому напрямку. Таку думку висловила заступник голови представництва Європейського Союзу в Україні Марія Юрікова під час круглого столу на тему «Договір про Асоціацію Україна – ЄС: звіряння годинників за два місяці до події».

 «Нам треба, щоб був покращений закон про вибори. Відбувається процес удосконалення закону про вибори в парламенті, але треба ще зробити поправки до закону про вибори до місцевих рад і президентські вибори. ЄС вже кілька разів рекомендував гармонізувати всі закони і прийняти Виборчий кодекс, але до цього часу ми не бачимо волі піти на цей крок», – заявила вона.

Related Post

 До слова, напередодні Марія Юрікова повідомила, що українська сторона досі не виконала жодного із зобов’язань, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

 За матеріалами: РБК – Україна

Leave a Comment