fbpx
Політика

ЄС радить Україні прийняти Виборчий кодекс

 Для успішного підписання Угоди про асоціацію Європейський Союз, як відомо, висунув перед Україною низку вимог. Основні з них стосуються внесення змін до виборчого законодавства, удосконалення судової реформи та розв’язання проблеми з екс – прем’єром Юлією Тимошенко. На сьогодні, мабуть, найголовнішим залишається реформування закону про вибори. Але, на жаль, Україна «мляво» діє в цьому напрямку. Таку думку висловила заступник голови представництва Європейського Союзу в Україні Марія Юрікова під час круглого столу на тему «Договір про Асоціацію Україна – ЄС: звіряння годинників за два місяці до події».

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 «Нам треба, щоб був покращений закон про вибори. Відбувається процес удосконалення закону про вибори в парламенті, але треба ще зробити поправки до закону про вибори до місцевих рад і президентські вибори. ЄС вже кілька разів рекомендував гармонізувати всі закони і прийняти Виборчий кодекс, але до цього часу ми не бачимо волі піти на цей крок», – заявила вона.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 До слова, напередодні Марія Юрікова повідомила, що українська сторона досі не виконала жодного із зобов’язань, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: