fbpx
Політика

Глави церков та лідери релігійних об’єднань закликали Віктора Януковича звільнити Юлію Тимошенко

 Глави церков та лідери релігійних об’єднань України звернулися з повторними зверненнями до президента України Віктора Януковича, в яких закликають звільнити колишнього прем’єр – міністра Юлію Тимошенко.

 Зокрема, свої звернення Віктору Януковичу направили глава Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Русі – України Філарет, архієпископ – митрополит Львівський Римо – Католицької Церкви в Україні Мечислав Мокшицький, старший єпископ Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської Михайло Паночко, голова Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн – баптистів В’ячеслав Нестерук, а також глава Української Греко – Католицької церкви архієпископ Києво – Галицький Святослав Шевчук, повідомляє офіційний сайт Юлії Тимошенко.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 У своїх клопотаннях глави церков і релігійних об’єднань наполягають на «відновленні справедливості як  до християнського вчення, так і враховуючи важливість даного кроку для європейського майбутнього української держави».

 Як підкреслюють глави церков, мільйони віруючих українських громадян бажають бачити країну рівноправним членом Євросоюзу і, як зазначає, зокрема, патріарх Філарет, «звільнення Юлії Тимошенко з ув’язнення, або хоча б надання їй можливості проходити лікування закордоном, – одна з основних позицій, від яких залежить подальша інтеграція України в Європу».

 «Це дуже важливий момент в українській історії, який зобов’язує нас і вас проявити велику мудрість у даному геостратегічному питанні, від рішення якого залежить доля і майбутнє держави», – зазначає у своєму зверненні лідер Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської Михайло Паночко.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Зазначимо, за час ув’язнення колишнього прем’єра глави церков не один раз закликали главу держави звільнити Тимошенко.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: