fbpx
Новини світу

Прихильник бен Ладена балотується на пост президента Афганістану

 Впливовий афганський імам Абдул Расул Сайяф, що підтримує екстремістські угруповання, оголосив про те, що має намір балотуватися в президенти Афганістану на виборах, які пройдуть на початку квітня 2014 року. Також Сайяф назвав імена членів своєї команди – польовий командир Ісмаїл Хан буде претендувати на пост першого віце-президента, а сенатор Абдул Вахад Ірфан – на посаду другого віце-президента. Всі троє вже зареєстровані в якості претендентів на вищі державні посади.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Західні дипломати всерйоз стурбовані цією інформацією. Абдул Расул Сайяф негативно ставиться до ідеї рівноправності статей, соціальної і політичної свобод. Він надавав усіляку підтримку «терористові № 1» Усаму бен Ладену, проводив навчання організаторів терактів 11 вересня 2001 року. Його ім’ям назване філіппінське терористичне угруповання «Абу Сайяф».

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Сам Абдул Расул Сайяф заявляє, що має намір брати участь у президентській гонці для того, щоб мати можливість «служити своїй країні та її народу разом із справжніми патріотами Афганістану».

В Афганістані визначились з виборами (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: