fbpx
Новини світу

У Сімферополі зірвали показ фільму про Pussy Riot

Напередодні, 2 жовтня, в сімферопольському арт-центрі «Карман» мав відбутися показ документального фільму «Показовий процес: історія Pussy Riot». Однак глядачам не вдалося подивитися картину, так як буквально на перших хвилинах трансляції в зал для глядачів увірвалися невідомі в масках, кинули в проходи димові шашки і побили кілька людей. Міліція вчасно не з’явилася, і нападникам вдалося зникнути з місця події.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Ми стояли біля входу до арт-центру. Повз нас пройшли двоє людей в масках. Один з них несподівано повернувся і вдарив Льошу (Олексія Аруняна, одного з організаторів показу) в плече, а потім завдав мені удару в живіт. Ми побігли вниз і стали тримати двері, намагаючись не пустити нападників. Але вони увірвалися і кинули в зал кілька димових шашок», – розповіла співробітниця арт-центру Ольга Аношкіна. Олексій Арунян додав, що нападників було, як мінімум, п’ятеро.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Постраждалі вважають, що організація нападу – справа рук «якихось радикальних православних фанатиків або неонацистів».

Додамо, що раніше фільм «Показовий процес: історія Pussy Riot» показали на Одеському кінофестивалі.

«Показовий процес: історія Pussy Riot» на Одеському кінофестивалі (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: