fbpx
Спорт

У НХЛ не будуть посилювати покарання за бійки хокеїстів на льоду?

Хокейні бійки давно вже стали свого роду традицією під час хокейних поєдинків і складно собі уявити, наприклад, матчі НХЛ, де хокеїсти не з `ясовували б відносини один з одним за допомогою кулаків. Цікаво, що під час навчання хокейних рефері проводиться навіть спеціальний курс, під час якого майбутніх арбітрів навчають контролювати і вживати заходів до локалізації виникаючих під час хокейних поєдинків бійок.

Існує думка, що хокейні бійки приваблюють глядачів і роблять поєдинки цікавішими. Розмови про заборону бійок у Національній хокейній лізі тривають вже більше десяти років, а про необхідність прийняття серйозних заходів щодо хуліганів на льоду говорили такі відомі в хокейному світі люди, як Стів Айзерман, Рей Шеро і Джим Рутерфорд. А противники посилення покарання за бійки на льоду впевнені, що хокей без бійки неможливо продати телебаченню і відвідувачам хокейних арен.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Чергову порцію розмов про введення більш серйозних покарань за хокейні бійки спровокував випадок, що стався під час поєдинку "Монреаль Канадієнс" – "Торонто Мейпл Ліфс". У представника «Монреаля» Джорджа Перроса після бійки під час матчу лікарі діагностували струс мозку.

Проте в НХЛ поки що не мають наміру посилювати покарання за хокейні бійки. Так, у ЗМІ наводяться слова віце-президента НХЛ з хокейних операцій Коліна Кемпбелла, який заявив наступне: «Ми ніколи не хотіли б бачити наших гравців травмованими, але характер гри такий, що хокеїсти можуть отримати травму через кожен її аспект».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За матеріалами: УНН, Wikipedia.org Фото: Getty Images

Читайте також: