fbpx
Політика

У США переговори щодо бюджету не принесли результатів

Безрезультатно завершилися переговори між президентом Бараком Обамою і представниками Конгресу США. Глава Білого дому і лідери партій так і не змогли домовитися з питання фінансування уряду.

Як повідомив пізніше спікер палати представників Конгресу Джон Бейнер, президент вкотре повторив присутнім, що не збирається вести переговори з приводу висунутих республіканцями умов прийняття законопроекту про фінансування діяльності уряду США. Спікер дипломатично пояснив, що хоча бесіда законодавців з президентом була відвертою, вона закінчилася нічим.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Раніше Обама заявив, що не збирається йти на поступки представникам опозиційної Республіканської партії в зв’язку з нинішньою бюджетно-фінансовою кризою. Глава адміністрації мав намір закликати республіканців, які контролюють палату представників, прийняти так звану, чисту резолюцію про тимчасове фінансування діяльності уряду США, а крім того, підвищити стелю держборгу.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Ситуація така, що урядова фінансова криза підсилена тим, що ще в травні стеля держборгу США перевалила за 16 трильйонів 700 мільярдів доларів і для того, щоб уникнути дефолту за борговими зобов’язаннями США, міністерство фінансів використовує так звані екстраординарні заходи, які можуть бути вичерпані до 17 жовтня.

За матеріалами: vesti.ru.

Читайте також: