fbpx
Політика

У Росії створять новий держорган з питань авторського права

Уряд Росії схиляється до того, щоб створити новий державний орган, який буде регулювати питання, пов’язані з авторським правом. Про це повідомив один з учасників наради, що проводилася напередодні віце-прем’єром Ігорем Шуваловим.

«Принципове позитивне рішення з цього питання було прийнято сьогодні на нараді», – повідомило джерело, додавши, що подробиць поки немає. Відомо лише, що учасникам наради доручено протягом найближчих двох тижнів опрацювати всі супутні питання про форму і конкретний зміст нового держоргану.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Дискусія про проблему регулювання авторських прав у російському уряді триває вже близько трьох місяців, і саме Шувалов подав ідею опрацювати питання про створення спеціального держоргану для цих цілей.

Пропозиція віце-прем’єра існує у двох варіантах. У першому йдеться про створення єдиного федерального органу, можливо, у формі федеральної служби, який розроблятиме політику у сфері інтелектуальних прав і надаватиме держпослуги з патентування, а також здійснюватиме контроль і нагляд у сфері дотримання авторських і суміжних прав.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Згідно з другим варіантом, пропонується надати розширені повноваження вже існуючому патентному органу (Роспатенту). А також наділити функцією з вироблення політики у сфері авторських і суміжних прав Мінекономрозвитку, що курує Роспатент.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: