fbpx
Економіка

Онищенко загрожує повністю заборонити литовську молочну продукцію

Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко напередодні заявив, що Росія може повністю заборонити імпорт молочних продуктів з Литви. У зв’язку з цим Росспоживнагляд вже звернувся у Федеральну митну службу з проханням посилити контроль за якістю молочної продукції, яка надходить в РФ з Литви.

"Це  останній рубіж перед повною забороною доступу цієї продукції на російський ринок", – сказав головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко. Він пояснив, що контроль за литовською харчовою продукцією дав невтішні результати і цей факт дозволив направити на адресу Федеральної митної служби лист, яким констатується, що більша частина виробленої в Литві продукції, володіє високими ризиками в санітарно-епідеміологічному відношенні і в області захисту прав споживачів.

За словами Онищенка, йдеться про «контамінанти мікробіологічної природи, а також численні порушення, пов’язані із введенням споживачів в оману».

Тим часом, влада Литви терміново перейнялася тим, що на їх думку Росія чинить тиск на своїх сусідів, і з цієї причини загрожує закрити доступ до Калінінградської області.

За матеріалами: vesti.ru.

Читайте також: