Прихильник бен Ладена балотується на пост президента Афганістану

 Впливовий афганський імам Абдул Расул Сайяф, що підтримує екстремістські угруповання, оголосив про те, що має намір балотуватися в президенти Афганістану на виборах, які пройдуть на початку квітня 2014 року. Також Сайяф назвав імена членів своєї команди – польовий командир Ісмаїл Хан буде претендувати на пост першого віце-президента, а сенатор Абдул Вахад Ірфан – на посаду другого віце-президента. Всі троє вже зареєстровані в якості претендентів на вищі державні посади.

 Західні дипломати всерйоз стурбовані цією інформацією. Абдул Расул Сайяф негативно ставиться до ідеї рівноправності статей, соціальної і політичної свобод. Він надавав усіляку підтримку «терористові № 1» Усаму бен Ладену, проводив навчання організаторів терактів 11 вересня 2001 року. Його ім’ям назване філіппінське терористичне угруповання «Абу Сайяф».

Related Post

 Сам Абдул Расул Сайяф заявляє, що має намір брати участь у президентській гонці для того, щоб мати можливість «служити своїй країні та її народу разом із справжніми патріотами Афганістану».

В Афганістані визначились з виборами (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment