Крим запрошує на оздоровчий відпочинок

Станом на 13 серпня в Криму відпочили 4 мільйони туристів. У порівнянні з попереднім роком, показник знаходиться практично на тому ж рівні. За словами міністра курортів і туризму АРК Олександра Лієва, місцева влада не ставить за мету істотно збільшувати потік відпочиваючих до Криму у високий сезон. За його словами, хоча, порівняно з радянськими часами, кількість ліжко-місць у готелях, санаторіях, пансіонатах та приватних домоволодіннях істотно збільшилося, місцеві пляжі не можуть помістити більше відпочиваючих, ніж зараз.

«У радянському Криму розміщення відпочиваючих в пляжний сезон забезпечувало 35 тис. ліжко-місць у готелях, санаторіях, пансіонатах та приватних домоволодіннях. У ті часи за липень і серпень у нас відпочивало 1,8-2 млн туристів. Зараз за аналогічний період ми приймаємо 3,2 млн туристів. При цьому кількість ліжко-місць збільшилася майже до 700 тис. В основному збільшення відбулося за рахунок так званих міні-готелів (приватних домоволодінь). Пляжна територія Криму не спроможна прийняти більше відпочиваючих, ніж зараз», – пояснив Олександр Лієв.

У той же час міністр рекомендував туристам акцентувати свою увагу більше на оздоровчому відпочинку в Криму, ніж на пляжному. На півострові, за його словами існує маса здравниць, які надають високоякісні послуги з оздоровлення. При цьому Олександр Лієв нагадав, що кращий час для цього – квітень, травень, червень, а також вересень, жовтень, листопад. Навесні і восени в Криму не тільки клімат м’якший, але й ціни значно нижчі, ніж у високий сезон.

Related Post

Якщо порівняти вартість відпочинку на популярних зарубіжних курортах (наприклад, Туреччини, Греції, Болгарії, Єгипту) і в розпал сезону в Криму, то ціни там і там знаходяться практично на одному і тому ж рівні. А ось про сервіс, на жаль, цього сказати не можна.

За матеріалами: crimea.gov.ua

Leave a Comment