fbpx
Новини світу

Посольство РФ в Лівії евакуйовано

 Російське посольство в Тріполі після вчорашнього нападу евакуйовано. Рішення про евакуацію ухвалило міністерство закордонних справ Росії. Сьогодні всі співробітники дипмісії перетнули кордон з Тунісом, де очікують спеціального рейсу МНС. За інформацією представників МЗС, літак доставить дипломатів до Москви завтра, 4 жовтня. Частина співробітників російського посольства залишиться в Тунісі та буде забезпечувати підтримку робочих контактів з представниками Лівії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Глава МЗС арабської республіки в особистій бесіді з російським послом заявив, що не в силах гарантувати безпеку співробітників дипмісії. Міністр закордонних справ Росії, своєю чергою, наполягає на відновленні роботи російського посольства в Лівії в найкоротші терміни і вимагає від свого лівійського колеги зробити все можливе для забезпечення безпеки його співробітників.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Основною версією нападу на російське посольство в Лівії є вбивство громадянкою Росії (за іншими відомостями – України) Катериною Устюжаніновою лівійського офіцера. Напередодні росіянка була арештована, щодо неї заведено кримінальну справу.

У Лівії напали на посольство Росії (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: