fbpx
Новини світу

Володимир Путін запропонував заборонити мігрантам працювати в торгівлі

 Президент Російської Федерації Володимир Путін запропонував обмежити найм трудових мігрантів підприємствами торгівлі. Проте голова держави не назвав ніяких конкретних заходів щодо відмови від праці мігрантів. Імовірно, замість роздрібної торгівлі мігрантів будуть залучати для виконання важких видів діяльності і низькооплачуваних робіт, зокрема, у будівельній галузі.

 Володимир Путін дав усне доручення Державній думі й уряду Росії скласти перелік дозволених для іноземних громадян видів діяльності. Крім того, президент Росії відзначив, що очікує від парламентаріїв та уряду жорсткості норм міграційного законодавства. Ініціативу Володимира Путіна підтримала голова комітету парламенту з безпеки Ірина Ярова. Вона підкреслила, що виступає за повну заборону найму трудових мігрантів в роздрібній торгівлі, відзначають представники ЗМІ.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 У липні Державна дума Росії вже прийняла закон про введення підвищених вимог до  мігрантів, які приїжджають. Зокрема, в’їзд на російську територію буде заборонений для тих осіб, які раніше ухилялися від виплати штрафів або податків у Росії.

 В кінці минулого року голова російського уряду Дмитро Медведєв дав розпорядження скасувати нульову квоту на залучення іноземців до торгівлі алкоголем, дозволивши наймати на роботу до 25 відсотків мігрантів від загальної кількості співробітників.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Квоти на використання праці мігрантів діють в Росії з 2007 року. З 2011 року трудовим мігрантам заборонили продавати алкогольні напої і працювати в аптеках.

 На сьогодні в Російській Федерації, за офіційними відомостями, проживають до тринадцяти мільйонів мігрантів. Три мільйони людей на російській території знаходяться нелегально.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: