fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Міністр юстиції спростувала рейдерське захоплення реєстрів в Україні

У Міністерстві юстиції України заявили, що інформація про рейдерське захоплення держпідприємства «Інформаційний центр» не відповідає дійсності. Про це під час сьогоднішнього брифінгу розповіла міністр юстиції України Олена Лукаш.

«На сьогодні в результаті несанкціонованого втручання в мережу державних реєстрів була зупинена маршрутизація реєстрів. Самі реєстри ніяк не постраждали, ніякі сторонні особи не доторкнулися до них, однак маршрути були пошкоджені», – запевнила Олена Лукаш.

Міністр юстиції зазначила також, що інформація про можливе рейдерське захоплення держреєстрів, яка була поширена в ЗМІ, може бути пов’язана з тим, що на підприємстві вже 2 місяці проходить аудит фінансової діяльності. 

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

На думку Лукаш, саме фінансовий аудит і «встановив причетність ряду посадовців і бізнесменів до дій, що містить ознаки кримінального злочину».

«У зв’язку з тим, що результати проведеного аудиту були дуже невтішними для тих осіб, які займалися "освоєнням" державних коштів дуже нахабним способом, частина з них, маючи доступ і можливість впливати на маршрути державних реєстрів, кілька діб тому зробила те, що зробила», – впевнена Лукаш.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Зокрема, результати слідчих дій підтвердили те, що в кабінетах деяких посадовців знайдені схеми доступів до реєстрів і пошкодження маршрутів.

Міністр юстиції додала, що не знає, хто конкретно оприлюднив заяву про рейдерське захоплення даного держпідприємства, припустивши, що це могли зробити «спільники осіб, які причетні до втручання в мережу».

За словами міністра юстиції, зараз на території цього підприємства знаходяться правоохоронці, які і проводять слідчі дії.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: