fbpx
Економіка

Благодійний фонд Костянтина Кондакова має намір допомогти всім дитячим будинкам

 Сьогодні, 3 жовтня, в інформаційному агентстві Інтерфакс-Україна відбулася прес-конференція на тему: «За півроку всі дитячі будинки України будуть забезпечені постільною білизною». Спікерами на даній прес-конференції виступили: Валентина Клемюк (Заступник керівника відділу інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України); Марина Криса (Голова Наглядової Ради асоціації благодійників України); Наталія Колесник (президент благодійного фонду Костянтина Кондакова); Олександр Барсук (генеральний директор концерну «Ярослав»); Микола Жадан (директор Вишгородського дитячого будинку) і Юрій Павленко (Уповноважений президента України з прав дитини).

Благодійний фонд Костянтина Кондакова в даний момент проводить всеукраїнську акцію «Солодкий сон в кожен дитячий будинок», яка проходить в рамках програми «Дорога в життя для кожної дитини».

Юрій Павленко в рамках прес-конференції сказав, що щорічно на утримання інтернатів з державного бюджету виділяється близько 5,7 мільярда гривень. Павленко додав, що всі повинні розуміти, що більша частина виділеної суми, близько 80 %, йде на заробітну плату співробітників, оплату комунальних послуг та інші потреби, а лише сума, що залишилася витрачається безпосередньо на дітей. Юрій Павленко додав, що він щиро радий, що є благодійні фонди, які допомагають інтернатам. «Це велика похвала, що в Україні є благодійні фонди, які беруть на себе всю необхідну роботу з допомоги дітям», – сказав Юрій Павленко.

Наталія Колесник, президент благодійного фонду Костянтина Кондакова, на прес-конференції розповіла, як почався проект. Благодійний фонд Костянтина Кондакова провів моніторинг інтернатів на території нашої країни. 30 % з усіх опитаних інтернатів відмовилися від допомоги, інші 70 % були дуже раді прийняти допомогу. Всього в списку числиться 176 інтернатів та дитячих будинків, 136 з яких готові прийняти допомогу. Наталія розповіла, що було проведено тендер, який виграв концерн «Ярослав». Наталія Колесник запевнила, що дане підприємство виготовляє дуже якісні вироби, які будуть передані в дитячі будинки та інтернати.

Олександр Барсук на прес-конференції сказав, що дуже радий співпрацювати з благодійним фондом Костянтина Кондакова і брати участь у допомозі дітям. Олександр Барсук говорив про те, що навіть така незначна річ як постільна білизна дає можливість рости дитині не в сіро-білих тонах, а в яскравій обстановці. «Для зростання дуже важливе те оточення, в якому перебуває дитина», – зазначив Олександр Барсук.

Наприкінці залишається сказати про те, що станом на 3 жовтня вже 8 дитячих будинків Київської області отримали комплекти постільної білизни. На черзі – Запорізька область, в яку доставка буде здійснена вже наступного тижня.

Читайте також: