fbpx
Спорт

Помер легендарний баскетболіст і відомий тренер Сергій Бєлов

Російські засоби масової інформації повідомляють сумну новину. Сьогодні на 70-му році життя помер один з найвідоміших радянських баскетболістів, легендарний Сергій Бєлов, який після завершення спортивної кар’єри присвятив себе тренерській роботі.

Сергій Бєлов – заслужений майстер спорту СРСР, заслужений тренер СРСР, заслужений працівник фізичної культури Російської Федерації і член Баскетбольного Залу Слави. Сергій Бєлов виступав за баскетбольну збірну Радянського Союзу, з якою став переможцем Олімпіади в 1972 році. Сергій Бєлов у складі збірної СРСР в 1967 і 1974 роках ставав чемпіоном світу з баскетболу, а ще чотири рази, в 1967, 1969, 1971 і 1979 роках, чемпіоном Європи.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Сергій Бєлов досягнув серйозних успіхів і на тренерському терені. Очолювана Сергієм Бєловим збірна Росії з баскетболу на чемпіонаті світу в 1994 році, який проходив у Канаді, стала срібним призером. У фінальному поєдинку світової першості російська збірна програла американській "Dream Team". У 1997 році баскетбольна збірна Росії під керівництвом Сергія Бєлова завоювала «бронзу» чемпіонату Європи в Іспанії, а через рік, на чемпіонаті світу в Греції, збірна Росії стала срібним призером.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Сергій Бєлов працював тренером і на клубному рівні. З пермським клубом «Урал-Грейт» Сергій Бєлов двічі виграв чемпіонат Росії і ще два рази клуб з Пермі ставав срібним призером.

За матеріалами: УНН, Wikipedia.org

Читайте також: