fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Київський суддя подав у відставку через рішення щодо «Глобусу»

Голова Солом’янського районного суду міста Києва Валерій Побережний подав у відставку. Таке рішення суддя ухвалив у зв’язку з причетністю Солом’янського райсуду до рейдерської атаки на ТРЦ «Глобус», який розташований в  центрі столиці. Про це представникам ЗМІ стало відомо від власних джерел у Раді суддів України.

Варто відзначити, що за останню добу це вже другий суддя з Солом’янського районного суду Києва, який був «покараний» за рейдерське захоплення «Глобуса».

Раніше повідомлялося, що член Вищої ради юстиції України Андрій Портнов ініціював дисциплінарне розслідування щодо судді Солом’янського районного суду Тараса Оксюти. Саме рішення Тараса Оксюти і було використано при рейдерському захопленні ТРЦ «Глобус».

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

21 вересня 2013 року невстановлені особи виламали двері, після чого проникли в адміністративний корпус ТРЦ «Глобус». Невідомі вимагали передати їм управління торгово-розважальним центром.

Після цього органи київської прокуратури за зверненням інвесторів ТРЦ «Глобус» відкрили кримінальне провадження про спробу рейдерського захоплення адміністративних приміщень цього торгового центру. Зазначимо, що всі відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 194 та 356 Кримінального кодексу України.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Нагадаємо, що зараз відомий торгово-розважальний центр «Глобус» на Майдані в  центрі Києва знаходиться в критичному стані. Такий стан центру «Глобус» – вина британських власників ТРЦ – компанії «London&Regional Properties Limited. Про це стало відомо з відкритого листа директора ТРЦ «Глобус» Олени Морріс. За словами директора, власники ТРЦ «Глобус» вирішили ігнорувати правила безпеки – не було перевірки стану несучих стін, не перевірялися опорні конструкції.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна  

Читайте також: