fbpx
Політика

Кабмін підтримав ініціативу Мінсоцполітики з розвитку комплексного підходу до соціальної підтримки дітей та сімей

 Український уряд підтримав пропозицію Міністерства соціальної політики щодо удосконалення комплексного підходу до соціальної підтримки дітей та сімей, затвердивши на своєму засіданні законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України». Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська. У разі прийняття відповідного закону, в Україні істотно підвищиться якість надання соціальної допомоги дітям – сиротам та сім’ям, які потрапили у складні життєві обставини. У цьому аспекті передбачається і впровадження нових форм соціальної підтримки.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Комплексні центри для дітей та сімей – альтернатива застарілим формам соціальної підтримки, зокрема, інтернатам для сиріт, а створення мережі подібних закладів відповідає соціальним ініціативам президента», – підкреслила Наталія Королевська.

 Прийнятий урядом законопроект, переконана міністр, дозволить посилити державну підтримку таких установ і фінансувати їх за рахунок державного бюджету.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Також Наталія Королевська повідомила, що Міністерство соціальної політики розробило проект Типового положення про центр соціальної підтримки сім’ї та дітей, який планують розглянути на черговій Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини.

 За матеріалами: mlsp.gov.ua

Читайте також: