fbpx
Спорт

Матч Україна-Польща розсудить швед Йонас Ерікссон

 Стало відомо ім’я арбітра, який розсудить збірні України та Польщі у відбірковому матчі на чемпіонат світу -2014.

 Матч Україна – Польща пройде в Харкові 11 жовтня. Головним арбітром цієї зустрічі буде 39 – річний швед Йонас Ерікссон, який працює на матчах міжнародного рівня, починаючи з 2002 року. Асистентами Йонаса Ерікссона будуть його співвітчизники Матіас Класеніус і Даніель Вернмарк.

 Рефері зі Швеції Йонас Ерікссон знайомий українським любителям футболу. Цей арбітр працював на матчі київського «Динамо» з португальською «Брагою» в 2011 році. Двічі Йонас Ерікссон працював на матчах за участю донецького «Шахтаря»: у 2005 році на матчі «Шахтар» – «Дебрецен», в 2012 році на поєдинку «Шахтар» – «Ювентус».

 Про Йонаса Ерікссона відомо, що він був засновником компанії з продажу прав на спортивні трансляції. Дана компанія була продана одному французькому холдингу. У 2002 році Йонас Ерікссон став арбітром ФІФА. Шведська рефері працювала на матчах Євро -2012, який, нагадаємо, проходив на футбольних полях України та Польщі.

 У 2009 році Йонас Ерікссон був визнаний кращим футбольним арбітром Швеції.

 Сьогодні стало відомо про те, що матч Україна – Польща пройде з глядачами. Про це повідомив віце – президент УЄФА Григорій Суркіс. А відомий в минулому польський футболіст Збігнев Бонек, який очолює в даний час польську футбольну федерацію, так прокоментував цю новину: «ФІФА змінила рішення і дозволила вболівальникам бути присутніми на матчі в Харкові. Навіщо потрібен був цей цирк?».

Читайте також: