fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Держреєстри захопили рейдери – Держінформюст

Колектив Держінформюсту повідомив про рейдерське захоплення підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України. Про це стало відомо з відкритого звернення колективу Держінформюсту.

«23 вересня цього року був призначений новий глава Держінформюсту Богданов Л. В. У перший день роботи на новій посаді Богданов дав вказівку про копіювання всієї інформації з баз даних, яке проводилося сторонніми людьми, які не є співробітниками підприємства», – сказано у зверненні.

При копіюванні інформації, невідомі «хакери» зламали програмне забезпечення на одному з серверів. Саме це і послужило причиною повної зупинки роботи всіх державних та єдиних реєстрів, впевнені в Держінформюсті.

Читайте також:  СБУ затримала ділків, які пропонували полковнику Служби безпеки 1 млн доларів хабаря

Крім того, зазначають співробітники підприємства, сама зміна керівництва відбулася досить дивним чином, що нагадувало силове захоплення (невідомі особи зі зброєю, агресивна поведінка щодо працівників, блокування приміщень). 

«Можливо, поясненням цих зухвалих і непрофесійних дій може бути те, що в якості нового голови служби безпеки Богданов привів відомого рейдера, який спеціалізується на злочинах у сфері нерухомості і захопленні квартир громадян – Малету Сергія Вікторовича», – міркують співробітники.

Читайте також:  СБУ затримала ділків, які пропонували полковнику Служби безпеки 1 млн доларів хабаря

Заступник гендиректора Держінформюсту висловив надію, що їх почує влада, і будуть вжиті заходи, які дозволять відновити порядок і не допустити крадіжки інформації з реєстрів.

Нагадаємо, що 1 жовтня 2013 року був закритий доступ до державних та єдиних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України. Зазначимо, що ведення цих реєстрів здійснюється в держпідприємстві Держінформюст. Підприємство веде реєстр речових прав на нерухоме майно, реєстр нормативно-правових актів, реєстр виконавчих проваджень, а також реєстр баз персональних даних та ряд інших реєстрів.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: